AYVALI YUMUŞAK KURABİYE

IMG_20150426_112500IMG_20150425_183306

“Elamalı Yumuşak kurabiyeye” tarifini Ayvalı olarak yaptım gayet güzel oldu.
Çayın, kahvenin yanına gidecek enfes bir kurabiye.

HAMURU İÇİN MALZEMELERİ:

– 3 adet Yumurta
– 1 Su Bardağı Toz Seker
– 1 Su Bardağı Yoğurt
– 1 Su Bardağı Sıvı yağ
– 1 Limon kabuğu rendesi
– 5 Su Bardağı Un
– 1 Çay kaşığı Karbonat
– 1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu

İÇ HARCI MALZEMELERİ:
– 3 Adet Ayva
– 1 Su Barağı Şeker ( Ben biraz eksik koydum Şekerini)

– 1 Su bardağı Ceviz kırıntısı
– 1 Tatlı kaşığı tarçın

Ayvalar rendelenir, 1 Su bardağı şeker ile biraz pişirilir. Sonra Tarçın ve Ceviz eklenerek bir kenarda soğumaya bırakılır.. ( İsteyen Elma’dan da yapabilir bu iç harcı)

Hamur için; bir Limon rendelenir sonra üstüne 3 Yumurta kırılır sıra ile tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..

Ellerimizi biraz sıvı yağda yağlayalım, Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparalım, Elimizde Önce yuvarlayalım sonra bastırarak Çay tabağı büyüklüğünde olduğunda; içine harç koyup kapattığımız bölüm altta kalacak şekilde yuvarlak Pağaça gibi şekil verelim..

200 Derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kurabiyelerin altı kızarıyor ama üstü bembeyaz kalıyor…

Soğuduktan sonra İsterseniz elek ile üzerine Pudra Şekeri eleyebilirsiniz.

… A F İ Y E T O L S U N …

Bu yazı Yiyecek ve içecek içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to AYVALI YUMUŞAK KURABİYE

  1. Bigbaba dedi ki:

    ÇOK BEĞENDİM
    Damak tadıma UYGUN… Ellerine Sağlık…!

Yorum bırakın