BALKABAKLI BÖREK

DSC01223

Balkabağı Böreği çoğunlukla Balkan Türklerinin yaptığı Yöresel bir börektir.

Malzemeleri:

– 1 Kilo Balkabağı ( Rendelenecek)
– 1 Su bardağı toz Şeker.. ( Çok Şekerli sevmiyorsanız eksiltebilirsiniz.)
– 1 Su bardağı ceviz
– 1 Çay bardağı Sıvı yağ
– 2 Çay bardağı Su
– 1 Yumurtanın Sarısı ( Üstü için)
– 5 Yufka
– Pudra Şekeri ( Üstü için tercih sebebi)

Yapılışı:
1 Yufkayı tezgaha yayın, Yarısını; su ve yağ karışımı ile ıslatın.
Diğer yarısını üstüne kapatın. Kabak rendesi, ceviz, şeker karışımından bir kısım yaydırın.
Sonra rulo yapın. İster Gül böreği gibi, ister Birbirine ekleyerek salyangoz gibi kıvıra kıvıra yağlı tepsiye dolayın. En üstüne yumurta sarısı sürüp fırında kızarana kadar pişirin.
Biraz ılınınca böreği dilimleyin Sonra üstüne pudra şekeri serperek servise sunabilirsiniz…

….. A F İ Y E T O L S U N….

Bu yazı Yiyecek ve içecek içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın