TAVUKLU BÖREK

 

 

 

IMG_20150426_205632

Kalabalık Misafilerim geleceği için ben Bu tarifi Çarpı2 Şeklinde yaptım… Mutfağım Börek İmalathanesine benzedi resmen… 🙂

MALZEMELERİ:

– 6 Adet yufka
– 2 Tavuk Göğsü eti
– 2 Bardak yoğurt
– 1 Baradk Sıvı yağ
– 3 Yumurta
– Biraz tuz, biraz karabiber

Tavuklar Haşlanır didiklenir tuz ve Karabiber ile harmanlanır…

Bir yufka tezgaha yayılır Yoğurt, Yumurta, Sıvı yağ karışımı hazırlanıp üzerine fırça ile iyicene yedirilir.
Sonra İkinci yufkada bunun üstüne yayılır, yine karışımdan sürülür.

Yufka sigara böreği gibi bıçak ile üçgenlere ayrılır.

Geniş kısımına harç yayılır, bol bol sarılır tepsiye dizilir.

En üstüne yine yoğurtlu harçtan sürüp isterseniz çörek otu serpip 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin..

…. A F İ Y E T O L S U N ….

Bu yazı Genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın