BALKABAK PÜRELİ MUHALLEBİ

IMG_20150404_202620

Eğer yaptığınız Balkabağı tatlısını değişik şekilde tüketmek ve sunmak isterseniz bu tarif çok ideal…

Balkabağı tatlınız yoksada 1 Kilo Balkabağını 1 bardak Şeker ile iyicene yumuşayana kadar birzda su katarak pişirin. Sonra Çatal ile ezin..

MUHALLEBİSİ İÇİN:
– 1 Kilo Süt
– 1 Su bardağı Şeker
– 1 Su bardağı Un
– 1 Vanilya
– 2 Çorba kaşığı Tereyağı.

Sütün içine Şeker, Un ve Vanilyayı katıp pişirin. Kaynamaya başlayınca 2 Kaşık tereyağı ekleyip altını kapatın. Biraz soğuyunca Blendırdan geçirip Kaselere Paylaştırdığınız Bal Kabağı pürelerinin üzerine dökün…

İsterseniz Balkabağı ile Muhallebinin arasına bisküvide yerleştirebilirsiniz. Her ne kadar fotoğrafta gözükmesede ben 2-3 adet Bebe bisküvisi koydum…

….. A F İ Y E T O L S U N…

Bu yazı Genel, Yiyecek ve içecek içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to BALKABAK PÜRELİ MUHALLEBİ

  1. Bigbaba dedi ki:

    Afrika’da bulunduğum dönemlerde
    Balkabağını yemeklere de koyarlardı ..( Tavuk +Balkabağı +yeşil zeytin + Kara kuru erik )

Yorum bırakın