Eğer yaptığınız Balkabağı tatlısını değişik şekilde tüketmek ve sunmak isterseniz bu tarif çok ideal…
Balkabağı tatlınız yoksada 1 Kilo Balkabağını 1 bardak Şeker ile iyicene yumuşayana kadar birzda su katarak pişirin. Sonra Çatal ile ezin..
MUHALLEBİSİ İÇİN:
– 1 Kilo Süt
– 1 Su bardağı Şeker
– 1 Su bardağı Un
– 1 Vanilya
– 2 Çorba kaşığı Tereyağı.
Sütün içine Şeker, Un ve Vanilyayı katıp pişirin. Kaynamaya başlayınca 2 Kaşık tereyağı ekleyip altını kapatın. Biraz soğuyunca Blendırdan geçirip Kaselere Paylaştırdığınız Bal Kabağı pürelerinin üzerine dökün…
İsterseniz Balkabağı ile Muhallebinin arasına bisküvide yerleştirebilirsiniz. Her ne kadar fotoğrafta gözükmesede ben 2-3 adet Bebe bisküvisi koydum…
….. A F İ Y E T O L S U N…
Afrika’da bulunduğum dönemlerde
Balkabağını yemeklere de koyarlardı ..( Tavuk +Balkabağı +yeşil zeytin + Kara kuru erik )
Çok İlginç.. Ama muhakkak güzel ve faydalıdır… Güzel yorumunuz için Çok teşekkürler Bigbaba… 🙂