PORTAKALLI KEREVİZ

 

 

DSC01216

Çok pratik bir o kadarda faydalı bir yemek ” Zeytinyağlı Kereviz”

Malzemeleri:

– 2 Büyük Kereviz
– 1 Büyük Havuç
– 1 Büyük Kuru Soğan
– 1 Tatlı kaşığı Şeker
– 1 Tatlı kaşığından biraz eksik Tuz
– 1 Adet Portakalın suyu
– 3 Çorba kaşığı Zeytinyağı…

Yapımı:

Kereviz soyulur kuşbaşı doğranır Teflon pilav tenceresine yaydırılır. Sonra Soğan doğranır onun üstüne yaydırılır. Sonra Havuş doğranır en üste yaydırılır.. Birkaç kereviz sapı doğranır. Biraz kaynar su gezdirilir. Şekeri, Tuzu ve Yağıda gezdirilir malzemelerin üzerine . Tencerenin kapağı kapatılır.
15 dakikada pişiyor. Ilınınca 1 Portakalın suyuda gezdirilir ve servis yapılır…

… A F İ Y E T O L S U N….

Bu yazı Genel, Yiyecek ve içecek içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın