HAŞHAŞLI TATLI

DSC07818 İşte size çok hafif ve bir o kadarda lezzetli bir tatlı tarifi…

Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1.5 su bardağı un 
2 peket kabartma tozu
Üzeri için:
2 paket krem şanti

Şerbeti için:
1 su bardağı suya 1 su bardağı şeker bir taşım  kaynatılır.

Yumurta ile şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenir. Kek hamuru kıvamına getirilir. Dikdörtgen kalıp katı yağ ile yağlanır ve bu karışım kalıba dökülür. 185 derecde pişirilir. (Ben büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum).
Kek ılıkken şerbet dökülür(Şerbeti de ılık olacak). Soğuyunca krem şanti ve meyve ile  ile süslenir.

 

… A F İ Y E T   O L S U N …

Bu yazı Genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın